literatureDen här hemsidan vänder sig till den som har litteraturen varmt om hjärtat. Varje artikel på sidan har samlat information om allt som har med litteratur och skrivna verk att göra. Här hittar du information om de litterära genrerna, gamla som nya. Genom tiderna har författare velat bidra med nya former och blandningar samt nya termer har uppstått. Vare sig det handlar om skönlitteratur eller facklitteratur, finns det en mängd undergrupper som tål att nämnas och få reda på lite mer om.

Mer om dessa subgenrer finner du i artiklarna tillsammans med en rad information om författare, berömda verk och deras historia. Litteratur är ett så pass brett spektrum och har uppkommit med samhällenas utveckling, boktryckarkonsten och politiska åsikter som präglat länderna genom tiderna. Men vare sig det handlar om poesi, romaner eller vetenskapliga verk så finns det intressant information värd att läsa.

I en tid då internet har bidragit med en väsentlig utveckling både inom litteraturen och övrig informationsspridning, har saker och ting förändrats ytterligare. Just nu är det som sker i världen både lättillgängligt och sprids snabbt i och med de social medierna. Det gör att nya författare kan poppa upp mycket snabbare och få ett genomslag. Samtidigt utgör det ibland ett hot mot ungdomarna och andra grupper i samhället som lättare kan komma i kontakt med s.k. ”farlig litteratur”. Den nya tidens sätt att skriva och sättet att förmedla det på, är både på gott och ont och har utlyst en het samhällsdebatt. Detta ska också beskrivas lite närmare här.

Så sätt dig tillrätta och få smak på lite mer litteratur i form av vår hemsida.